Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Perfect Home Zománcozott Öntöttvas serpenyő - szeletsütő lábas fedővel 30 cm 14017

Cikkszám: 14017
Vonalkód: 5999563646877
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Anyaga: zománcozott öntöttvas
Mérete: 30,5 cm külső átmérő;   37,5 cm széles a fülekkel együtt;  6 cm magas fedő nélkül, 12,5 cm magas fedővel, belső átmérője 29,5 cm.
Doboz mérete: 32*32*8
Űrtartalma: 2,5 l
Bruttó súlya: 6,8 kg
Nettó súlya: 6,5 kg

Használható: szabad tűzön, gáz- illetve elektromos tűzhelyen - sütőben. Mikrosütőben nem használható! Használat során az edény felforrósodik, sütőkesztyű használata javasolt. 
Tisztítása: A zománcozott külső és belső bevonatnak köszönhetően könnyen tisztítható. Tisztítása meleg vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el! Alaposan törölje szárazra! Javasoljuk, hogy a nem zománcozott részeket kenje be zsírral/olajjal a rozsdásodás elkerülése érdekében. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!

Kiváló és egyenletes hőelosztási képességgel rendelkezik.

Használat és tisztítás

Zománcozott öntöttvas edények használata-tisztítása

Miért jó választás egy öntöttvas edény?

Azért, mert a legkülönfélébb típusú tűzhelyen használható, így hagyományos gáz – illetve elektromos tűzhelyen, sütőben, szabad tűzön, kemencében, egyaránt jól működik. Bár lassabban melegszik fel, mint a többi edény, ugyanakkor jóval egyenletesebben adja le, illetve tovább és jobban tartja a hőt. Ez óriási előny és segítség például, ha egy remek steaket kívánunk készíteni.

Mielőtt sütni-főzni szeretnénk benne, hagyjunk elég időt a felmelegítésre, ez tűzhelyen akár 5-10 percet is igényelhet. Ahhoz, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni, jó tudni, hogy az öntöttvas edény nem egyenletesen hevül fel. Ha nyílt lángon melegítjük, mozgassuk folyamatosan, hogy ne csak középen, a láng felett melegedjen fel.

Főzéshez, sütéshez ne használjon fém eszközöket.

Egy-egy öntöttvas edény hosszú évekig, de akár évtizedekig is a konyhánk megbízható tartozéka lehet, ha kellő figyelmet fordítunk a használatára és karbantartására.

Kiváló és egyenletes hőelosztási képességgel rendelkezik.

 

 

 

Figyelem!

Használat során az edény felforrósodik! Sütőkesztyű használata javasolt.

A zománcozott öntöttvas edény tisztítása:

Először hagyja az edényt teljesen kihűlni. Ha forró zománcozott edényt tesz hideg vízbe, a hőmérséklet hirtelen változása hősokkot okozhat és megrepedhet a zománc.

Ha kihűlt, mossa el az edényt meleg vízzel és mosogatószerrel, mosószivaccsal. Ne használjon fém szivacsot vagy acélgyapotot, mert ezek megkarcolhatják a felületet.

A leégett ételek eltávolításához használjon szilikon vagy műanyag kaparót, amely nem károsítja a zománcot. Az edényt súrolás előtt áztathatja meleg mosogatószeres vízben.

Alaposan öblítse le és szárítsa meg az edényt, mielőtt eltenné. Amennyiben az edény kialakítása olyan, a zománc nélküli részeket kenje be zsírral vagy olajjal a rozsdásodás elkerülése végett.

A makacs foltok eltávolítása: Egy kis tálban keverje össze a szódabikarbónát vízzel, hogy sűrű paszta legyen. Vigye fel a pasztát az edénybe puha szivaccsal, és körkörös mozdulatokkal dörzsölje meg. Ez a keverék enyhén koptató, így eltávolítja a foltokat, de nem károsítja a zománcot. Amint a foltok eltűnnek, öblítse le az edényt és alaposan szárítsa meg.