Leírás
Anyaga: alumínium, fa
Mérete:12,8 cm átmérőjű a sütőfelület; 46 cm hosszú a nyéllel együtt
Súlya: 82 g
Használható: szabadtűzön
Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, szárítsa meg.
Ajánljuk: édes vagy sós ostyák sütéséhez
Recept: 10 dkg finomliszt, 6 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, étolaj a kenéshez, 1 db tojás. Elkészítés: A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a tejet és a lisztet. Simára dolgozzuk, majd 20 percen át pihentetjük. Az ostyasütőt bekenjük olajjal, felforrósítjuk, kanalanként adagolva ropogós, aranysárga ostyákat sütünk.